Първоначално в http://www.astronomynotes.com/solarsys/s1.htm. Отиди на главната страница.

Звездата, която наричаме Слънце има редица малки обекти, които обикалят около него. Много други звезди в нашата галактика имат обекти в орбита около тях също и астрономи са открили наскоро над четиристотин на тези други системи, които вече. Най-големите членове на семейството на Слънцето се наричат ​​планети, и едно от тях, което наричаме дом. Тази планета, Земята, има много уникални характеристики, които дават възможност да съществува живот на нея. Какви са другите планети като? Това, което ние наричаме “планета” е била обект на много дебати наскоро с най-новата дефиниция създаване на клас “планета джудже”, за което Плутон е член. A “планета” в Слънчевата система е небесно тяло, че “(а) обикаля около Слънцето; (б) има достатъчно маса за неговото самостоятелно гравитацията, за да се преодолеят силите на твърдо тяло, така че да поема хидростатично равновесие (почти кръгла) форма и (в) е дала разрешение за квартала около орбитата си “. Вижте раздела Кайпер Ремък в следващата глава за повече информация по този въпрос.

Ние научихме повече за нашата слънчева система през последните няколко десетилетия, отколкото вероятно всяка друга област на астрономията. Планетите са вече не само обекти в нашето небе, но местата ние сме били до и проучени — светове сами по себе си. За да се даде адекватно покритие на всяка от планетите ще запълнят цяла книга (или повече)! Тъй като този сайт е въведение към всички на астрономията, аз няма да се проучи всяка планета поотделно. Вместо това, аз ще се фокусира върху общите характеристики на планетите като техните атмосфери, магнитни полета и интериори.

Специално внимание ще бъде отделено на планетите Венера и Марс, защото орбитите им са подобни на земната орбита. Венера, Земята и Марс са направени от същия материал, по едно и също разстояние от слънцето, така че те трябва да са подобни една на друга. Въпреки това, те са коренно различни един от друг! Венера е изключително горещо с много дебел, атмосфера от въглероден диоксид, Марс е студено с атмосфера, много тънък въглероден диоксид, както и на Земята има умерени температури на повърхността и азот атмосфера умерено-дебела, което също има голямо количество много реактивни молекули на кислорода . В края на глава I се включи раздел за големите спътници на планетите и пръстените намерени около всеки от Юпитер планети.

Следващата глава обхваща обектите, които ни дават улики за нашия произход: комети, метеорити и астероиди. Тези обекти са много по-малки от планетите и са изработени от ляво над материал, който не се включи в планетите. Аз също ще дам кратко описание на това, което знаем за това как се формира нашата Слънчева система в следващата глава.

Тази глава обхваща аспекти, споделяни от всички планети. Има много на висококачествена информация за всеки един от наличните в интернет планетите. Няколко души и организации са поставени заедно много приятни обиколки на слънчевата система с действителни снимки от космически мисии. Отправни точки за най-доброто от тези турове са дадени на страницата Планета Връзки (ще се появи в друг прозорец). Освен това повечето от изображения на планетата или техните надписите са свързани с уеб сайтовете, от където имам изображенията. Обикновено, вие ще бъдете в състояние да намери по-висока резолюция изображения на тези сайтове. Речник термини са в удебелен шрифт в тази глава за планетарна наука.

Leave a Comment