Първоначално в http://www.astronomynotes.com/pseudoscience.html. Отиди на главната страница.

“Да, светът щеше да е по-интересно място, ако имаше НЛО дебнат в дълбоките води на Бермуда и хранене кораби и самолети, или ако мъртви хора биха могли да поемат контрола на ръцете ни и ни пишете съобщения. Тя ще бъде очарователно, ако подрастващите са били в състояние да направи телефонни слушалки ракета извън техните люлки просто да се мисли в тях, или ако нашите мечти можеше, по-често, отколкото може да се обясни с шанс и нашите познания за света, точно предсказват бъдещето. “Само един хубав пасаж сред много, много по Карл Сейгън “The Demon-Haunted World” (на разположение в библиотеката на колежа и повечето обществени библиотеки). Е, д-р Сейгън, ако светът ще бъде по-интересно, ако необясними НЛО са всъщност извънземни, ако бихме могли да общуват с мъртвите или извънземни и т.н., защо учените са такива задушни, парти-poopers, настоявайки, че доказателството не е достатъчно добър, за да се докаже, че съществуват тези неща? С хиляди очевидци, какво повече ти трябва? Сейгън пише, че преминаването над точно преди той обсъди псевдонаука в “The Demon-Haunted World”. Ако разбираме разликата между истинската наука и псевдонаука, може би можем да разберем мнението на много учени и скептици, че изследването на НЛО е псевдонаука.
“Псевдо” означава “не е оригинално; преструвка”, нещо, което се представя за нещо друго, което не е така. Псевдонаука “претендират да се използват методите и заключенията на науката, докато в действителност те са неверния си характер-често, тъй като те се основават на достатъчно доказателства или защото те игнорират улики, които сочат в обратната посока” (Сейгън, 1996). Ние сме наводнени в псевдонаука от всичко около нас, защото “псевдонаука е по-лесно да планират, отколкото наука” (“планират” е доста силна дума избор от д-р Сейгън). С псевдонаука, стандартите на аргумент и това, което е допустимо като доказателство са много по-спокойна, отколкото това, което намери в областта на науката.
Това не е да се каже, че всички на науката е правилна. Не, че е имало много грешки в областта на науката, много слепи алеи. Не, реалността е по-объркана, по-непредсказуема от най-добрия детектив / убийство мистерия романа. С наука, хипотези са формулирани по начин, който те могат да бъдат тествани чрез експеримент и наблюдение. Природата има последната правото на вето в каквото и обяснение ние излезе с но учените са хора (да, те са) и при спазване на емоционална привързаност към своите обяснения. Те също могат да се обиди, когато техният любимец обяснение не успявам, когато природата го е наложено вето.
Псевдонаука е точно обратното. Хипотези често са формулирани по начин, който ги прави неподлежащи на проверка. “Практикуващите [на псевдонаука] са отбранителни и предпазливи. Скептични контрол се противопоставя. Когато псевдонаучна хипотеза не успее да хване огън с учени, конспирации да потисне това се извежда” (Сейгън, 1996). А, да! Колко пъти сме чували, че научните списания не ще публикуват изследванията на НЛО с обвинения в пристрастност и близо мислене от страна на науката “предприятие”? Такива такси са част от заговор мислене. Съжалявам, но това не е заговор. Това е така, защото доказателствата НЛО не е от времето, необходимо да се основава върху заключенията и по-малко фантастични алтернативни обяснения, които не включват извънземни не са разгледани или проучени от автора на предложената хартия калибър. Не всеки истински научна статия го прави в списанията или, но ученият не се оплакват от заговор. Не, хартията е вероятно отхвърлено, защото повече данни, необходими, за да се съберат, за да се подобри сигнала (ниво на достоверност) над все по-присъстващи статистически флуктуации на реалността, за да се изведе заключението, направено от автора. Понякога, твърде силен извод се извежда от твърде слаб набор данни. Друга вероятност е, че авторът не е опознаването алтернативно обяснение, тъй като те не успяха да се види на предположенията, че те са действали под. Нашите филтри могат да ни слепи за очевидното.
“Може би най-рязкото разграничение между наука и псевдонаука е, че науката има далеч по-проницателно разбиране на човешките несъвършенства и погрешимост отколкото псевдонаука.” (Сейгън, 1996) Това е защо заключения, основаващи се единствено (или дори най-вече) на очевидец показания не са приемливи в областта на науката, обаче остри, че може да изглежда профан. Проектът Innocence (виж www.innocenceproject.org) е показало, че идентификация очевидец е играл значителна роля в 75% от присъдите, които по-късно бяха преобърнати чрез ДНК тестове. Тридесет години на социалните науки изследвания доказали, че очевидец идентификация е често ненадеждни. Дори жертви на ужасяващи лични престъпления имат погрешно идентифицирани извършителите. За съжаление, нашите спомени са меки. Първоначалните несигурност в спомен стават силно-вярвания, легло-рок сигурности, след като сме имали време да се опита да придаде смисъл на това, което се е случило. Нашата креативност понякога може да ни отклони от правия път. Това може да се случи, за да най-доброто от нас. Дори учените. Моля, вижте Кристофър Чабрис и Даниел СИмонс  Invisible уебсайт Gorilla за някои от тези изследвания и особено видим “Counter-Intuition” говорят Дан Симънс “той даде през април 2010 г.

Налице е видео на краткия си разговор във видео секцията на Invisible Gorilla , в която той дава мощни примери на нашите възприятия, интуиции, а дори и мотивите за нашата интуиция водещи дори най-доброто от наблюдатели заблуди. Ето защо учените определят техните резултати, отворени за много критичен контрол на другите. И те са съгласни да приемат критиката и представи отново работата си, когато те са се подобрили своя аргумент, чрез по-добри данни или да го даде, когато наблюденията показват, че идеята им не е заслуга. Те не обвиняват “създаването”.
Така че, това не е така, защото учените просто не искат да вярват в извънземни, че те са от решаващо значение на твърденията на НЛО като извънземни, то е, защото отново и отново методологията на претенциите НЛО не са следвали високите стандарти на проверими научни изследвания. Има всички претенции на НЛО-яко-извънземни са изследвани? Не. Има толкова много! Това отнема повече време и енергия, за да разбера обикновен, естествен причина за нещо, отколкото е необходимо за креативни хора да си представят фантастични неща. Може би учените са малко прекалено бързо за дисконтиране на НЛО-като извънземни претенции, но след години на захождането че задънена улица интерпретация на шумни данни, може ли да се разбере защо те може да искате да посвети времето си на нещо по-доказуемо?

В следващите няколко страници са дълги откъси от Сейгън “The Demon-Haunted World: Науката като свещ в мрака”, публикуван от Ballantine Books (Ню Йорк) през 1996 г. (ISBN 0-345-40946-9). Тези извадки са примери за алтернативни, правдоподобни обяснения, че “сочат в обратната посока” от тази на извънземни и правителствени прикритие на космически извънземни нашествия.

Розуел, Ню Мексико

Това, което следва е откъс от Сейгън “The Demon-Haunted World” за предполагаемата летяща чиния катастрофата в Розуел, НМ през 1947 (страница 84-86).
A направя, за да-голяма е била направена от един или повече предполагаемо разби летящи чинии близо до Розуел, Ню Мексико, през 1947 г. Някои от първоначалните доклади и вестникарски снимки на инцидента, са в пълно съответствие с идеята, че отломките беше катастрофирал висока надморска височина балон . Но други резиденти на десетилетия на региона, особено по-късно си спомня по-екзотични материали, загадъчни йероглифи, заплахи от военен персонал свидетели, ако те не поддържат това, което те са знаели за себе си, и каноничната история, че извънземните машини и части на тялото са били опаковани в самолет и транспортирани в Air материал командване на Wright-Patterson Air Force Base. Някои, но не всички, от възстановените чужди истории на тялото са свързани с този инцидент.
Филип Class, дълго време и посветен НЛО скептик, е разкрита в последствие разсекретени писмо от 27 юли 1948 г., една година след Розуел “инцидент” от генерал-майор CB Кабель-после директор на разузнаването за Военновъздушните сили на САЩ (и по-късно, като официален ЦРУ, основна фигура в неуспешния американската инвазия в Куба в залива на прасетата). Cabell беше питане на тези, които му е докладвано за това какво може да бъде НЛО. Той не е имал представа. В обобщение отговор на 11-ти октомври 1948, изрично включително информация в притежание на материал командван, ние откриваме, директорът на разузнаването се казва, че никой друг в ВВС са имали представа от двамата. Това го прави малко вероятно, че НЛО фрагменти и обитателите решили да дойдат на Райт-Патерсън преди година.
Какво ВВС е най-вече притеснен за е, че НЛО са руски. Защо руснаците ще бъде тестване летящи чинии над САЩ е пъзел, на които бяха предложени следните четири отговори: “(1) За САЩ отричат ​​доверието в атомната бомба като най-напреднали и решаващо оръжие по време на война (2) За да се изпълни. фотографска разузнавателни мисии. (3) за да ни изпита въздушна отбрана. (4) За извършване на опознавателни полети [за стратегическите бомбардировачи] над територията на САЩ. “Ние вече знаем, че НЛО нито са били или са руски, и все пак, посветени на Съветския интерес може да е бил с целите (1) до (4), летящи чинии не са как те преследва тези цели.
Голяма част от доказателствата по отношение на “инцидента” Розуел изглежда да сочи към клъстер от класифицирани висока надморска височина балони, може би, изстреляни от близката Аламогордо Невярно или бели пясъци, доказващи Терен, който се разби близо до Розуел, отломките на тайни инструменти набързо събрани от искрените военен персонал, доклади ранните пресата, съобщаващи, че това е космически кораб от друга планета (“RAAF Сватбено летяща чиния на в Розуел област”), разнообразни спомени надигали през годините, както и спомени освежите с възможност за малко слава и богатство. (Две НЛО музеи в Розуел са водещи туристически спирки.)
Докладът за 1994 разпоредено от секретаря на ВВС и Министерството на отбраната в отговор на убождане от New Mexico конгресмен идентифицира отломките Розуел като останки от далечни разстояния, силно тайна, балон, пренасяни нискочестотна звукова система за откриване повикване “Проект Mogul” – опит да усетят съветски ядрени експлозии в тропопаузата височини. Следователите ВВС, рови изчерпателно чрез тайните досиета на 1947 г., не откри доказателства за повишен трафик съобщение:
Не е имало указания и предупреждения, известие на сигнали, или по-висока темпо от оперативна дейност съобщено, че ще бъде логично генерира ако извънземен кораб, чиито намерения са неизвестни, влезе США територия … Записите показват, че нищо от това не се случи (или ако е, то се контролира от система за сигурност, така ефективно и стегнато, че никой, США или по друг начин, е бил в състояние да го дублира, тъй като. Ако такава система е била в сила в момента, щеше да се използва и за защита на нашата атомни тайни от руснаците, които историята е показала, очевидно не е така.)
Целите на радарни, носени от балони бяха частично произведени от новост и играчки фирми в Ню Йорк, чийто опис на декоративни икони изглежда да са помни много години по-късно като извънземни йероглифи.
В по-ранен пасаж Сейгън отбелязва, че балоните са били широко използвани от ВВС през 1950 за различни цели, включително роботизирана шпионаж занаят, с камери с висока разделителна способност и сигнал разузнавателни средства. “Най-височинни балони може да изглежда чиния с форма, когато се наблюдава от земята. Ако misestimate колко далеч са те, лесно можете да си представите им става абсурдно бързо. Време на време, се задвижва от един порив на вятъра, те правят резки промени в посоката, нехарактерно на самолетите и сякаш напук на опазването на инерция-ако не осъзнават, че те са кухи и тежи почти нищо. “(стр. 83) Моля, не забравяйте това, когато четете за доклади за извънземни кораби в състояние на ускорения и резки промени на траекторията, които е невъзможно с модерни самолети и биха създали фатални G-сили за хората.

Измама

Друг откъс от Сейгън “The Demon-Haunted World”, който дава правдоподобно обяснение на непознати радарни събития по време на Студената война, които са били държани в тайна (стр 86-87.):
Помислете за нечестни. В стратегическата конфронтация между Съединените щати и Съветския съюз, адекватността на ПВО е жизненоважен въпрос. Това беше точка (3) в списъка с Генерал Кабель е. Ако можеше да се намери слабост, тя може да бъде ключът към “победа” в цялата ядрена война. Единственият сигурен начин да се тества защити вашият противник е да лети на самолет над своите граници и да видим колко време е необходимо за тях да се забележи. Съединените щати е направил това рутинно да тестват съветски ПВО.
През 1950-те и 60-те години, Съединените щати имат радар системи за отбрана състоянието на най-съвременните, покриващи своите Западна и Източна палта, и особено северните своите подходи (над които съветски бомбардировач или ракетна атака най-вероятно ще дойдат). Но имаше мека корема-няма значима система за ранно предупреждение за откриване на географски много по-облагане южния подход. Това е информация, разбира се от жизненоважно значение за потенциален противник. Той веднага подсказва пародия: Един или повече от висока производителност увеличение самолети на противника извън Карибите, да речем, в американското въздушно пространство, проникващи, нека кажем, на няколкостотин мили нагоре по река Мисисипи, докато не ПВО радарни брави САЩ относно . Тогава натрапниците го от там. (Или, както контролен експеримент, подразделение на US самолети с висока производителност е конфискуван и изпратен в необявени полети да се определи колко пореста американските ПВО са.) В такъв случай, може да се комбинира визуални и радарни наблюдения от военни и цивилни наблюдатели и на голям брой независими доклади. Какво се съобщава съответства няма известни самолети. Военновъздушните сили и гражданските авиационни власти искрено твърдят, че никой не им самолет е бил отговорен. Дори и ако те са били призова Конгреса да финансира южната система за ранно предупреждение, ВВС е малко вероятно да се признае, че съветската или кубински самолет трябва да Ню Орлиънс, много по-малко Мемфис, преди някой хванал.
Тук отново имаме всички основания да се очаква високо ниво технически екип за разследване, и цивилни наблюдатели казали да си държат езика зад зъбите, а не само на външен вид, но реалността на потискане на данни. Отново, този заговор на мълчанието е необходимо да има нищо общо с извънземен космически кораб. Дори и десетилетия по-късно, има бюрократични причини за Министерството на отбраната, за да бъде близо уста за такива притеснения. Съществува потенциален конфликт на интереси между тесногръди опасения на Министерството на отбраната и решаването на загадката НЛО.

Правителствени конспирации

Един последен откъс от Сейгън “The Demon-Haunted World” за често подадена отговаря за правителствената конспирация на мълчание (стр. 92-93). (Всякакви повече откъси и аз със сигурност ще бъдете таксувани с нарушение на авторските права, моля, прочетете книгата за повече! Макар и много по-дълги откъси са на разположение за безплатно от версията на Google Books …)
A прикритие да запази знанието на извънземен живот или отвличания от извънземни почти изцяло в тайна в продължение на 45 години, като стотици, ако не и хиляди държавни служители осведомени за това, е забележителен понятие. Разбира се, правителствени тайни, които периодически се отглеждат, дори тайни от значителен обществен интерес. Но привидната точка на такава тайна е да защитава страната и нейните граждани. Тук, обаче, е различно. Предполагаемият заговор на тези с разрешения за сигурност е да се запази от знанията на гражданите от продължаващ извънземно нападение на човешкия вид. Ако извънземните наистина са отвличат милиони от нас, тя ще бъде много повече от въпрос на националната сигурност. Това ще се отрази на сигурността на всички човешки същества навсякъде по Земята. Предвид тези дялове, тя е правдоподобно, че никой не с реални знания и доказателства, в почти 200 нации, ще надуе свирката, говорят и рамо с хората, а не извънземните?
От края на войната НАСА е мята наоколо, опитвайки се да намери мисии, които да оправдаят съществуването си-особено добра причина за хора в космоса. Ако Земята са се посещава ежедневно от враждебни извънземни, не би НАСА скочи на тази възможност да увеличи финансира? И ако извънземно нашествие са в ход, защо ВВС, традиционно ръководена от пилотите, отстъпи от пилотирани космически полети и стартиране всички свои полезни товари за безпилотни бустери?
Помислете бившия Стратегическата отбранителна инициатива организация, която отговаря за “Междузвездни войни”. Той е паднал в трудни времена сега [през 1996 г.], по-специално целта си за основаване на укрепления в космоса. Неговото име и перспектива са били понижени. Това е организация на B тези дни. Той дори вече не се отчита директно на министъра на отбраната. Неспособността на тази технология за защита на САЩ срещу масивна атака от ядрени въоръжения ракети е явна. Но би не искаме поне да се опитат разгръщане на защитни сили в космоса, ако бяхме изправени пред извънземно нашествие?
Министерството на отбраната, като подобни министерства във всяка нация, вирее на враговете, реални или въображаеми. Той е неправдоподобно в крайност, че съществуването на такъв противник, ще бъде потиснат от самата организация, която би най-голяма полза от присъствието си. Цялата след края на Студената война поза на военните и гражданските космически програми на САЩ (и други народи) говори силно против идеята, че има извънземни сред нас, освен ако, разбира се, новините също се държат от тези, които планират националната отбрана. [No, моля, не приемайте висящи на стръв в това последно изречение ...]

Опредъление глупости

В глава 12 от книгата му, Карл Сейгън говори за изобразително изкуство на глупости откриване-как да се място псевдонаука и нелогични аргументи като цяло. Сама по себе си, главата е добре си струва цената на книгата. Други са го последвали с техните собствени списъци за проверка. Робърт Парк е написал кратка статия за хроника на висшето образование Преглед листинг седем признаци или показатели за псевдонаука (фалшива наука), които да използвам в моите класове. Ако някои от знаците, които присъстват в иск, след предупредителните флагове трябва да отидат в един ум (дори повече от обичайното скептицизъм един трябва да използва във всяка ситуация). Той го е написал, като ръководство, за да помогне на съдиите да определят това, което науката претенции следва да бъдат допуснати в техните съдилища и тогава той разбра, че останалата част от нас трябва да знае за това. Майкъл Шърмър също има нещо подобно с неговото “Набър опредъление глупости”.

Leave a Comment