Маршрутизиране на мрежи
Алгоритми, протоколи и архитектури
Дийп Меди и Картик Рамаами
(Издател: MorganKaufmann Publishers, препечатка Elsevier)

Оригиналът – http://www.networkrouting.net/. Отиди на главната страница

Добре дошли!

Любопитни ли сте как работи маршрутизацията в интернет или в телефонната мрежа, или в телекомуникационната транспортна мрежа? Или как става маршрутизирането между интернет и обществената комутируема телефонна мрежа (PSTN)? Или как са конструирани рутерите, за да извършват ефективна маршрутизация? Ако е така, тази книга е за вас.

Написахме тази книга, за да представим цялостна картина относно мрежовата маршрутизация, и как са свързани многобройните „парчета“, за да работи маршрутизацията, като например достъпа до уебсайт, намиращ се в едната част на света от компютър в друга част на света, или разговор по телефона на човек от единия край на света с друг от другия. Книгата е предназначенакакто за ръководство за самообучение, така и за използване в обучителен курс (по-скоро за няколко курса; разгледайте примерни курсове за подробности – http://www.networkrouting.net/course-org.html).

NetworkRouting.net служи като онлайн ресурс за нашата книга „Маршрутизиране на мрежи“ (Network Routing). Разгледайте сайта, но се връщайте пак, тъй като продължаваме да го пълним с нова информация.

ISBN-10: 0120885883
ISBN-13: 978-0120885886
За авторите

Дийпанкар (Дийп) Меди (dmedhi-AT-UMKC-dot-EDU) е професор накураторите в катедрата „Инженерство по компютърни науки и електротехника“ в Университета на Мисури, Канзас, САЩ. Преди да се присъедини към UMKC през 1989 г., той е бил член на техническия персонал в отдела за маршрутизиране и проектиране на мрежовия трафик в компанията АТ&T Bell Laboratories. Той е бил гост-професор в Техническия университет на Дания и гостуващ научен сътрудник в Университета в Лунд, Швеция и в Университета на Кампинас, Бразилия. Той е служил като старши специалист във Фулбрайт, което е включвало посещение на Университета Билкент, Турция. Работил е интензивно с мрежови доставчици за разгръщане и експлоатация на мрежово маршрутизиране и проектиране с използване на различни технологии.
В момента той е главен редактор на списанието Network & Systems Management, издавано от Шпрингер, и е в редколегията на IEEE/ACM Transactions on NetworkingIEEE Transactions on Network & Service Management и IEEE Communications Surveys & Tutorials. Той е служил като съпредседател на техническата програма на IEEE NOMS и съпредседател за симпозиумите на IEEE Globecom – Симпозиуми за следващото поколение мрежи, и е бил в програмния комитет на многобройни конференции, включително IEEE ICNP, IEEE Infocom, IEEE NOMS, IEEE IM, ITC и DRCN.
Той е получил бакалавърска степен по математика от Cotton College, Унивеситета Gauhati, Индия, магистърска степен по математика от Университета на Делхи, Индия и докторска степен по компютърни науки от Университета на Уисконсин-Медисън, САЩ. Той е публикувал повече от сто статии и е съавтор на книгата Routing, Flow, and Capacity Design in Communication and Computer Networks, която също е публикувана от Morgan Kaufmann (юли 2004 г.).

Картикеян (Картик) Рамасами (Karthik-AT-locomatix-dot-com) има 15-годишен опит в разработката на софтуер, включително работа с компании като Juniper Networks, Desana Systems и NCR. Неговите основни области на техническа експертиза са в управлението на мрежи и бази данни. Като член на техническия персонал на Juniper, той развива и внедрява множество функционалности, обхващащи широк набор от технологии, включително протоколи, платформи, бази данни и решения за висока достъпност за маршрутизиращата операционна система JUNOS. Като главен инженер в Desana Systems той е способствал за разработването и реализирането на много основни компоненти за превключвателя L7 за управление на центрове за данни. Докато разработва своята докторска степен, той работи по система на релационна база данни с паралелни обекти, която става основа за създаване на нова компания, която по-късно е придобита от NCR. Впоследствие той инициира проект в областта на хранилищата на данни, който е адаптиран от NCR. Като софтуерен инженер консултант в NCR той подпомага комерсиализацията на тези технологии. Той е съосновател и президент на стартиращата компания Locomatix, Inc.
Той получава бакалавърска степен по компютърни науки и инженерство с отличие от Университета Анна, Индия, и магистърска степен по компютърни науки от Университета на Мисури, Канзас, САЩ, както и докторска степен по компютърни науки от Университета на Уисконсин-Медисън, САЩ. Той е публикувал статии във водещи конференции и притежава седем патента.

Leave a Comment