Първоначално в http://jonudell.net/LibraryLookup.html. Отиди на главната страница.

Ако местната библиотека използва един от онлайн каталога системи, изброени тук, може да сте в състояние да създадете отметка, която ще ви помогне да погледнете нагоре книги във вашата библиотека.

След като сте инсталиран” си отметка като го плъзнете към лентата с инструменти на браузъра си връзка, можете да го използвате, за да търсите книги в местната библиотека. Да речем, че сте на мястото на книга, свързана (Amazon, BN, isbn.nu) и URL текущата си страница включва ISBN. (Изберете твърди корици издание за най-добри резултати - вижте съветите по-долу.) Можете да кликнете с отметка за да проверите дали книгата е наличен във вашата местна библиотека. The отметка ще се позове на търсене на услуги на вашата библиотека, той на ISBN хранят, и се появи нов прозорец с резултата.

Започна проект LibraryLookup, през декември 2002 г., като пет списъци с отметки за библиотеки, използващи тези на стоките системи: Innovative, Voyager, IPAC, DRA, и Талис. Ако можете да намерите библиотеката си на един от тези списъци, то може да бъде по-лесно за вас, за да плъзнете връзка с отметка е от там, а не да се изгради връзка с помощта на генератора на отметка. Но точността на тези списъци е изгнили с течение на времето, и аз не съм в състояние да ги поддържа. Така че аз препоръчвам ви да използвате генератора на отметка в предпочитание на статични списъци, както и за тези на стоките системи, за които не съществуват списъци.


LibraryLookup история проект съвети LibraryLookup

 •      Моят библиотеката любовна афера, chickarina. Аз съм толкова впечатлен от програмата малко отметка, която ми позволява да щракнете върху връзката в лентата с инструменти ми, докато гледа към една книга на Amazon и веднага да се отведе на страницата на сайта NYPL да запазваме книгата, която аз не мога да спя.
 •      Допълнителни приключения в лек състав услуга, радио на Джон. Следващата логична стъпка е да добавите xISBN способност да Greasemonkey-базираната версия на LibraryLookup че е показано в скрийнкаст съдържание, услуги, както и ин-ян от посредничество.
 •      Приключения в лек състав услуга, радио на Джон. Ако една книга не е на разположение в библиотеката, аз го добавите към моя Amazon желания. След това, когато тя стане достъпна в библиотеката, тя се появява в специална RSS емисия, която гледа ми Amazon желания. [A] малка Python скрипт оркестрира три различни услуги. Първо, той запитва списък с желания Amazon чрез API на Amazon. Второ, той запитва xISBN обслужване на OCLC [1, 2], за да я превърне в единния ISBN в клъстер от свързани ISBN номера. Трето, тя запитва ОПАК система моята библиотека за всеки един от тези, свързани с ISBN номера.
 •      Заявка за книга библиотека чрез Amazon, 43 папки. Аз все още не мога да го преживея как готино е това. Малко магьосник, Джон Уделл ви позволява да генерира отметка за искане книга библиотека въз основа на страницата Amazon, което разглеждате в момента. Това е ясно безупречен lifehack.
 •      cmonkey, MetaFilter. The отметка LibraryLookup е, сериозно, единствената изкупителна качество на интернет.
 •      Едно от тези неща не е като другата , по-добър живот чрез софтвар. Мисля LibraryLookup отметки Джон Уделл представляват добър пример за Смарт Tag-подобен технология, която се извършва в една кооперация и без натрапване начин. LibraryLookup Джон Уделл също поставя лъжата на Чарлз Купър news.com парче твърдейки, че IE господство пречи на иновациите. Jon се оказа, че един човек може да удължи браузъра, за да се направи нещо много полезно за живота на хората, семантичен”, и футуристична - всичко това без изобщо да се налага да огън компилатор.
 •      LibraryLookup: Отиди на Amazon, Find Library Book, Library Journal. Джон Уделл, Водещият анализатор в тест център InfoWorld, а не съм тръгнал да разтърсят света на библиотека технология. Той просто искаше да провери стоките местната библиотеката му, докато едновременно търсят чрез Amazon.com.
 •      LibraryLookup има потенциал да доведе до Amazon браузъри към вашата библиотека, Библиотека & Информация Science News. Аз съм напълно издухан от това. Изместен Библиотекарят съобщи наскоро, че информация Mapper Джон Уделл бяха играя наоколо с един инструмент, който ще търси един ISBN на един от произволен брой сайтове библиотечни INNOPAC-базирани. Той е, тъй като до голяма степен тя е подобрила, а сега можете да намерите LibraryLookup тук.
 •      Блогове и Разрушителен уеб, MetaFilter. Това е просто готино достатъчно, че скоро трябва да бъде обявена за незаконна.
 •      Уърт четене: Джон Уделл на разрушителното Web, NEC @ Shirky.com, пощенски списък за Networks, икономика и култураДжон Уделл засегна quadrafecta, след като е написал прекрасно парче, което се допре до четири въпроса, близки до сърцето ми: съвместни филтриране, Web Services на LazyWeb и репутация системи.
 •      Библиотека търсене: A прост, но мощен инструмент за търсене, търсачка Watch.
 •      Marian Bookmarklet, Право Library News. Fabulous! Nifty! Cool!
 •      Род, вид, и ISBN, радио на Джон. Иржи Лудвик е идентифицирала нов клас LibraryLookup-съвместими OPACs: Талис системи. Аз ще отида напред и да извлече списък с услуги от тази страница и да добавите Талис към генератора за отметка, но принос Иржи повдига друг ISBN усложнение.
 •      Стандарти и неправоверност, свободно свързани. Дори и стандарти, които се очаква да бъде одобрено от всички и е готов за приемане, има вероятност да дойде под обновената контрол, а парадоксът на уеб услуги означава, че най-простите стандарти ще произвеждат най-силните резултати при разгръщане на неортодоксални краища.
 •      Разрушителното Web, InfoWorld. Ако създавате уеб услуга, която се надявам ще има разрушително въздействие, уроците са ясни. Подкрепа HTTP GET стил URL адреси. Ги Дизайн внимателно, съчетаване де факто стандарти, когато те съществуват. Запазете URL адресите кратко, така че хората да могат лесно да разберат, да променят и да ги търгуват. Създаване на блог репутация. Използвайте блог мрежа за насърчаване на услугата и да се даде възможност на потребителите на услугата да се самоорганизира. Всичко това допринася за една рецепта за рекомбинантна растеж.
 •      ISSN номер и Z39.50, радио на Джон. Благодарение на Alf Eaton, автор на HubMed, алтернативен интерфейс към базата данни PubMed, за да се отбележи, че LibraryLookup може лесно да бъде разширен, за да съвпада с ISSN номер. Аз бях направена промяната, и ако придобие обратно (или пресъздаде) си Innovative или IPAC отметка, можете да погледнете нагоре една статия от един абстрактен страница като тази.
 •      Скриптин и интерактивна услуга посредник, Радио на Джон. Неотдавнашното дискусията за активни посредници ме изпрати в неочаквана посока. Това, което трябваше да направя, беше да се преразгледат някои по-рано писане на уеб прокси сървъри, имейл пълномощници, и SOAP маршрутизация, и се опитват да се направят някои изводи. Вместо това, аз измислил друга отметка.
 •      Софтвар, Джим, но не както ние го знаем, свободно свързани. Тъй като ние boldy проучи нова вселена от услуги, ориентирани архитектури, ние не трябва да се учудваме, ако софтуер започва да се предположи, непознати, чужди форми.
 •      Вдигане на поли да позволи на чист въздух в, Бен Хамерсли. Както Джон Уделл ни показа със своята библиотека търсене скрипт, тя отнема само двама души да се направи много по-голяма функционалност. Маниакалната Scripter с въображение, и на оригиналния автор да му даде шанс.
 •      REST, Post-Modern Computing, Agile развитие, Радио Weblog Крейг Джонсън. REST, постмодерна изчислителна техника, бързина, и силата на блоговете Мисля, че това би могло да бъде един филм!
 •      Библиотека търсене: Уеб услуги в действие, връзките са Дан Гилмор е. LibraryLookup Джон Уделл е брилянтна демонстрация на това как уеб услуги ще се развива. Вече съм го включен в моя браузър (и).
 •      ISBN и LibraryLookup, Лу Бразерс. Джон Уделл пише за еволюцията на проект, който позволява свързването на всякакви ISBN точка до всяка друга ISBN позиция чрез интернет и предлага доста уникална услуга за разрешаване на не-уникалност на заглавия на книги с твърде уникалността на ISBN номера .
 •      Син на LibraryLookup Bookmarklet, изместен Библиотекарят. Jon все още работи с концепцията (Слава и големи благодарение на него), а днес той подчертава проблемите, използвайки ISBN номера като идентификатори.
 •      LibraryLookup използва Creative Commons лиценз, радио на Джон. Когато някой пише вчера пита дали кодът LibraryLookup (като това е!) Е лицензирана за използване от публичния домейн, аз осъзнах, че това е добра възможност да изпробват лицензиране процедурата по Creative Commons. Това не би могло да бъде всяко по-просто - тя пое всички около 10 минути.
 •      Еволюцията на сътрудничество, радио на Джон. Преглед LibraryLookup през призмата на дилемата на затворника, бихме могли да кажем, че един кооператор излага прост, с ниска координация цена API и дезертьор задържа един.
 •      Aleph 500 система UCSB е, brentdevries.com. Аз съм просто щастлив да направя моята малка част за UCSB и системата Aleph 500.
 •      AmazonLookup, Мат Кройдон:: postneo. А бърза подмяна URL в програмата Джон Уделл е LibraryLookup ви позволява да отидете на Amazon подробно страница от всеки уеб сайт с един единствен номер ISBN в него. Ето го: Amazon търсене
 •      Библиотека за справка, tweneyblog. Аз съм изтощен тек журналист. Не се случва често, че една нова интернет услуга може действително да ме накара да се вълнувам. Но миналата седмица открих един, който ми беше ухилен цял следобед. Еволюцията на LibraryLookup е радост да гледате. Това е един чудесен, полезен инструмент. И най-важното е, че показва как умни програмисти, работещи с публично-достъпно информационни услуги и прости скриптове, могат да създават рекламни Временна приложения уеб услуги, привидно от нищото.
 •      Библиотека Loookup Джон Уделл е, Way.Nu. Джон Уделл има Суонк малко система отметка, че докато полезен днес, показва, където семантичната мрежа става.
 •      Каталог на каталози, Кокс Кроу. Уау, Нели! Работен Джон Уделл по-голямата библиотека в света. Out на 117 418 библиотеки в САЩ? Но там са само няколко продавачи на стоките, което улеснява задачата на интеграция значително, ако техните URI адреси имат последователен модел.
 •      LibraryLookup (IPAC Libraries), Musings Хауърд. I променени кода малко, така че ще се справят с URL адреси от Пауъл.
 •      Аз съм добре впечатлен, уеблог Джонносана. За нещо, което е наистина само един JavaScript регулярен израз, той добавя пословичната shedload на стойност към съществуващите уеб приложения, по начини, които никога не оригиналните дизайнери ще са си представяли. И ето една справка, която ще отвори книгата в отлично обслужване О’Райли Safari. Връзката, за да влачите и пускате е тук: Търсене на Safari.
 •      [Bibliothek] Library търсене, netbib уеблог. Das ist sicher Ein feines Angebot fьr умре BibliothekskundInnen. Es funktioniert пръв!
 •      IPAC издание и за откриване на услуги, радио на Джон. Проектът LibraryLookup е добавена поддръжка за друг продавач: epixtech. Намерени около 100 библиотеки, които използват тяхната система IPAC и съм публикувал на отметки.
 •      Лов на книги, върши работатаДжон Уделл създаде някои интересни отметки за търсене на библиотеки. Очевидно, доста библиотеки ISBN търсене на възможности. Jon разработен парче код, който се прикрепя към менюто на браузъра си бар. След това, когато сте на, да кажем, Amazon търсите книга, можете да кликнете върху отметка и ще разберете дали вашата локална библиотека го има. Cool. Компаниите, които продават библиотека софтуер не го харесват и, най-вероятно, нито пък Amazon. И все пак, това е един отличен пример за използване на прост код, за да произвеждат удобни, полезни резултати.
 •      A Web на библиотеки, Gotzeblogged. Защото сме bibliotek.dk, която не е библиотека, но на база данни на стопанствата във всички датски библиотеки, на отметка претърсва всички публични библиотеки наведнъж. Via bibliotek.dk, можете да изпратите поръчка за местната библиотека (независимо от коя библиотека е собственик на материала) и след няколко дни вземете материала от вашия собствен библиотека.
 •      LibraryLookup, Catalogablog. Това се съобщава на други места, но е твърде хлъзгав не говорим отново. Потребителите на иновативни системи могат да имат отметка на тяхната лента с инструменти, за да намерите своята локална система. Имат ли това на разположение за вашите покровители.
 •      LibraryLookup, студио ID, Майкъл Анджелис. Джон Уделл на InfoWorld е публикувал отлична отметка, която интегрира разглеждащи книга сайт (Amazon, BN, All Консумирането) с библиотека онлайн каталози за публичен достъп. Ница. Нашите системи библиотекар що инсталирана това за нашата фирма ОПАК, както добре.
 •      LibraryLookup, Voyager издание, радио на Джон. Вояджър библиотеки вече се поддържат.
 •      Вие трябва да опитате тази!, от рафтовете. Това е наистина страхотно отметка. За да го използвате, кликнете върху връзката Библиотека търсене, намиране La Grange Park Library (или някоя от библиотеките на Suburban Library System), плъзнете връзката към лентата с инструменти на браузъра си. Това е!
 •      Проектът The Library търсене, Стив Мишел. Добавих прекият път към браузъра си и трябва да го използва половин дузина пъти вече. Това наистина работи добре за мен. Аз често гледам в книги, посветени на Amazon, след това скача на моя библиотека на сайта, за да видите, ако те го имат. Това прави, че много лесно.
 •      Bookfinder отметка, Gotzeblogged. Phil Windley посочва Library Lookup отметки Джон Уделл, който е гений малка част от софтуера. Датчаните вече могат да използват: Bibliotek.dk
 •      LibraryLookup смята за вреден?, Radio на Джон. Любопитно защо списъка аз използвах не беше лесно за Dylan да се намери, аз се върнах и има друг поглед към www.iii.com. И познайте какво? Това не се е променило.
 •      Много готино библиотека отметка, Dale Pike. UNC Charlotte е включена. Тя работи като чар!
 •      LibraryLookup, LibraryPlanet.com. Най-якото нещо в библиотеките онлайн в последните няколко дни е LibraryLookup Джон Уделл си. Използвайки силата на отметки, той създава един куп търсения, които работят с иновативни интерфейси продукти. Jeff Померанц добавяне Syracuse към сместа.
 •      Finns boken pе mitt bibliotek?, Эрих Сатинс, myMarkup.net. Det дr Лика enkelt SOM Det дr умен! Lеt OSS sдga ATT дю дr inne Bokus, AdLibris, Amazon Barnes & Noble Елър ОСН hittar ен бок дю Vill lдsa, мъжете интегрирани nцdvдndigtvis kцpa. Med hjдlp AV Джон Уделл отметка” дr Det lдtt ATT snabbt slе ЕНП OM boken финландци nеgot Bibliotek аз Sverige. Man behцver faktiskt интегрирани kцpa Алла bцcker мъж Vill lдsa. Avgiftsfria fjдrrlеn дr lagstiftade. Hдr дr nеgra отметки до Svenska Bibliotek 
 •      Обвързването на Amazon за най-близката библиотека, NHS eLibraries. Бутонът работи малък скрипт нарича отметка, която се позовава на търсене на местната библиотека и се появи резултат. Wonderful.
 •      Повече за LibraryLookup Bookmarklet Джон Уделл е, изместен Библиотекарят. Актуализацията на проект Джон Уделл е LibraryLookup да създадете отметки за търсене Иновативни каталози. Тя изцяло скали!
 •      URI [Университета на Роуд Айлънд] се поддържа, Radio Weblog Brian Jepson си.
 •      Намирането Книги в Обществената библиотека SLC, Enterprise Computing уеблог Windley е. Това е наистина твърде хладно за думи. Опитайте го. Jon разполага със списък на други библиотеки и някои бележки за това как тя работи, за пореден път доказва, че силата на интернет може да се вземе в бита и парчета, няколко скриптове в даден момент.
 •      Блогин пътя си към библиотеката, FreelancePropaganda. Първоначално Syracuse не е в списъка (защото страната не е на иновативна система” мета-каталог. Jeff Померанц, на IST PhD, се погрижи за това, за определяне на сценария, така че тя не е търсене, за да търсите Onadaga библиотеки . Просто го плъзнете до лентата с инструменти, изберете ISBN и проверете дали тя е в системата на местната библиотека.
 •      A експеримент библиотечни услуги, радио на Джон.
 •      A свърталище на пирати, радио на Джон.
 •      Amazon и местната библиотека, радио на Джон.

LibraryLookup история проект съвети LibraryLookup

     Нищо не се случва, когато щракнете върху него? Две неща, за да се провери. Първо, ако не сте на една страница, чийто URL съдържа ISBN, на отметка ще мълчаливо не се прави нищо. На второ място, Netscape / Mozilla, прозорецът може да се появи зад сегашната си прозорец, така че гледам там.
     Предпочитам твърди корици издания. Ако търсите най-книга с меки корици на място книжар е, опитайте твърди корици издание вместо. B & N има линк към него, Amazon е Всички изданиявръзка ще изложи линк към него. Твърда и мека корица издания имат различни ISBN номера. Библиотеките са по-склонни да носят твърди корици издания. Забележка: Аз развих няколко начина да се използват xISBN обслужване на OCLC да се реши този проблем.
     Едно кликване операция. Ако искате да кликнете върху една отметка дясно от лентата с инструменти (за разлика от превъртане до него), ще трябва да го преместите близо до горната част на списъка в папката, която съответства на лентата с връзки. В IE, това е Favorites -> Organize Favorites -> Links папка. В Mozilla,  Bookmarks -> Manage Bookmarks -> Personal Toolbar папка.
     Кратки имена. Toolbar пространство е ценно, и имената на библиотеката са дълги. Може би искате да се съкрати твоя. Следвайте по-горе процедура, за да се достигне отметка, след това използвайте Properties -> Rename.

Leave a Comment