Първоначално в http://www.calresco.org/info.htm. Отиди на главната страница.

1. Тен Второ за бързо Обобщение

 • CALResCo насърчава свободното световен мащаб образование за сложни системи
 • Ние покриваме Alife, атрактори, CAS, Chaos, Фракталите, газ, NNS и много области, свързани с тях системи
 • Са проучени Concepts & констатации съответната до самоорганизиране и развиват системи
 • Нашето изследване се слива сложност теория с всички аспекти на науката и човечеството
 • Ние приветстваме всяко мнение, предложения и корекции
 • (присъедините към нашата Тур Автобус за да научите повече …)


2. CALResCo рамкова

CALResCo е създадена през 1996 г. за изпълнение на осъзната нужда от интернет, за да интегрират информацията за сложни системи, във всичките му различни образи, и да я представи по начин, полезен за начинаещи, така и за тези, които вече са запознати с едно или повече от полетата. Като образователен ресурс тя осигурява всеобхватни връзки към настойнически материали по целия свят, както и за повече технически документи и ресурси. Голяма част от нашите усилия е посветен на повишаване на познанията за концепциите на сложни системи в рамките на традиционните научни и човешки дисциплини, и за тази цел ние представяме интердисциплинарни документи въвеждане и отнасящи се до тези понятия по-познати теми и ситуации. Много от областите, които ние считаме за да се върна много години, но това е само с появата на евтини компютърни ресурси, които сме виждали цъфтеж им в общите проучвания. Симулации и повторения на компютър са същността на Комплекс системи изследвания, и ни позволяват да проучи необятното пространство на възможните системи по начин, който не беше възможно преди. Като влизаме в третото хилядолетие ние ще видите, че стойността на този подход, като начин да се анализира и разбере системи твърде сложни за Нютоновата анализ и твърде прости за статистически усредняване – с други думи, живота.

3. Научно-изследователска дейност

Нашата работа счита, много аспекти на сложните системи, от квантовата теория и космологията, чрез биологичната еволюция към психологията и социалните системи. Ние също отделят внимание на изкуства, хуманитарни науки, парапсихология и мистични светове, ако това се окаже полезно и научно валидно. Членовете на екипа всички преследват свои собствени специализирани интереси, както и обединяване на идеи, където полезен.
Ние търсим най-вече да се направи връзка между поведението на тези по-широки полета и констатациите от тези Alife и изследователи сложност вършат основната работа в областта на специализираните. Аз лично, имат особен интерес в теорията атрактор и динамиката на системи на ръба на хаоса. Аз гледам да се разработи набор от критерии, с които да обяснят самоорганизация, и се надяваме да освети методи за контрол и прогнозиране, които обикновено са приложими в широк спектър от области, неорганични, органични и културни. Текущата ми работа се съсредоточава върху включването на ценности в сложността на науката, и в използването на системите за концепции и синергичен мислене, за да се развива устойчиво и многообразието свързани нови metaperspectives или светогледи подходящи за мултикултурен свят.

Моята философия е интердисциплинарната, но предубедени към научни области и за търсенето на строга и количествена теория на сложни системи, което ще позволи на бъдещите предсказуем приложения. Следя парадигмите се разработват и възприети от Fe институт на Дядо Коледа, особено в областите на булеви и NKC мрежи с тяхната привличаща и ко-еволюционен фитнес пространства. Една област от особен интерес за мен е в тези области на пространството на състоянията, които понастоящем не се проучва и новите концепции може да се наложи да се обърнат тези креативно.

Някои от въпросите, за които ние търсим отговори:

 • Обяснение на своенравни, еднократни събития и как те се отнасят до хаотични понятия.
 • Защо цялото е по-голямо от сбора на частите, т.е. смисъла на поникване.
 • Физическо, интелектуално, емоционално критерии баланс за социално оптимизация.
 • Какво е реалността, многомерни модели и тяхната връзка с неимуществени структури.
 • Етика на сътрудничество и взаимодействие, т.е. разбирането на синергичен възможност.
 • Динамика на не-хаотични развиват системи без фиксирани атрактори или държавни цикли
 • Използване на съвременни-на-хаос не му пречи – управляващ зле възпитани системи
 • Ограниченията по отношение на пространството на състоянията, и бягство местните Оптима в неизследвана пространство на състоянията
 • Преходни реакции на смущение и нестабилност на социалните системи
 • Мащабно независимите свойства, общи за всички системи
 • Съответствие на холографски трансформира в мозъка като паралелно методология за обработка
 • Възможността за действителност независим съзнание и алтернативни реалности
 • Присъщи значение на бифуркация и избор, т.е. автономия и телеология
 • Опита теории на сложни системи и тяхната връзка с квантовите понятия полеви
 • Нива на съзнанието като функция на сложност и техните критерии
 • Относителността на понятието за себе си и своето възможно основната инвалидността

Нашата гледна точка за света е широко релативистката, се концентрира върху вероятността, вижте трансформации, и смисъла на свързаност, както на квантовата и макро равнище. Концентрирам се върху динамична наука, в рамките на парадигмата на твърди науката, но без концептуалните ограничения, които често ограничават гледните точки на традиционната наука. Аз съм също се интересуват от прилагането на сложност изследвания за политически и социални въпроси, както и за подобряване на качеството на живот в целия свят. Това изисква Мисля еволюционен оглед на всички неща, синтез отдолу-нагоре сливане с отгоре надолу холизъм.

4. Образователни дейности

Нашата основна грижа е да се осигури безплатна информация за всички заинтересувани от тази тема. Нашият уеб сайт тук е момента основният ни метод за предоставяне на тази информация. Можем да предложим на нашите материали по електронна поща на тези, които нямат достъп до Интернет, въпреки че това понастоящем се ограничава до текст или HTML документи. Ние ще се опитаме да отговорим на всички въпроси от общ характер в рамките на някое от полетата, ние покриваме (макар и специализирани въпроси трябва да бъдат отправяни към съответната дискусионна група), и ако ние нямаме онлайн материал се отнася до конкретна заявка ще се опита да намери или да предоставят тези материали.

5. Cъответния персонал

Аз съм Крис Лукас, изследовател работи върху философията и нови науки на сложност теория и изкуствен живот. I са били замесени пълно работно време в тази област от 1994 г. насам, а преди това е свързано изследвания в свободното си време. Аз съм основател на CALResCo и директор на. Аз също се справят с поддръжката на сайта и аспекти за оценка на нашата работа. I проведе първото по физика и компютърни науки и съм член на Института за управление на информационни системи (IMIS). Имам богат опит в областта на телекомуникациите, мрежи, компютърни науки, финанси и управление. Сега живея в Ню Милс в Хай Пик на Дарбишър, Англия, Великобритания и съм единствен. Възобновяване, Academia.edu страница.

Функция нашата маркетингови усилия имаме David Киршбаум и др на Altanta, Грузия, САЩ Дейвид има магистърска степен по клинична психология и се занимава с реклама и връзки с обществеността за нашия сайт. Той е женен с едно младо момче и две единични дъщери.

Останалите членове на сегашната ни динамичен екип (с оглед на присъединяването) са:

Физикът д-р Юрий Милов преди това с Института на съдържанието и методологията за образование, Киев, Украйна и сега в Торонто, Канада, Юри е женен и има син и дъщеря.

Невробиолог д-р Вячеслав Калмъков от Института по биофизика клетък, Руската академия на науките, Пущъно (близо до Москва), Русия. Слава също е женен с две сън.

Д-р Линда P. Бекерман, бивш директор на инженерни системи за приложни науки  в Орландо, Флорида, САЩ Нейните интереси включват прилагането на комплексни системи до военна и бизнес стратегия. Сега тя е писмено на съответните политически теми.

Математик д-р Иржи Донат от Прага в Чешката република, в момента ръководител на корпоративната стратегия на Siemiens SRO Възобновяване.

Класически музикант Дейвид Бете, духовно просветлен човек от Чикаго, САЩ, който използва мистицизъм, религия и метафизика от всички култури, за да се слеят научни и религиозни философии, използващи сложност концепции, в рамките на една гледна точка на холографския ум.

Еколог Дан Фискас учи и прави изследвания в Frostburg State University в селските райони на Западна Мериленд, САЩ Той е женен, с три деца и има докторска степен по науки за околната среда и магистърска степен в областта на екологията. Той се интересува от устойчивостта на околната среда, горска екология и постоянни култури и произхода, определение и ментални модели на живот.
6 Присъединявайки се към CALResCo група

Има много работа за вършене в областта на Комплекс системи Research и образование и ще бъде интересно да чуя от всеки, който вярва, че те могат да допринесат положително за този сайт и за работата на CALResCo. Някои от задачите, които предстои да бъдат преследвани в дълбочина са приложения, почтеност връзка, изследвания, софтуерни връзки, образователни рейтинги, експерименти и документация. Ако сте заинтересовани в някоя от тези области или да предложи други начини, по които бихте могли да допринесат, моля пишете ни с вашите данни, включително специфични интереси.

7. Предложения и обратна връзка

Ние ще приветстваме предложения за връзки или книжа на стойност добавите към нашия сайт, или сами или тези, които са намерили полезна. Всяка една връзка имаме добавя стойност, или чрез съдържащ полезни първични материали (ръководства, доклади, дискусии или илюстрации), като е специалист ресурс в област, свързана с комплексни системи, или чрез доказване приложения на комплексна система за идеи в рамките на някои конвенционални академична дисциплина или бизнес зона.
Ние искаме да направим този сайт възможно най-изчерпателна, поради критични коментари относно нашите материали, предложения за допълнения и корекции, въпроси относно всеки аспект на комплексни системи или само първите си впечатления от нашата презентация са добре насърчавани, просто ни пишете.

Leave a Comment